Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2009 11:49 - НЕШКА НЯМА ГРЕШКА
Автор: queerfish Категория: Изкуство   
Прочетен: 3554 Коментари: 7 Гласове:
3

Последна промяна: 14.09.2009 12:29



Провокирана от предаването по Нова Телевизия „VIP Dance” в петък /11.09.2009/, реших да напиша тези редове. За онези от вас, които не са го гледали  ето малко подробности: http://vbox7.com/play:614c0dcc.

Сашка Васева разигра невероятно грозни сцени и въвлече един изключително достоен, талантлив и интелигентен човек като Нешка Робева, в подобни глупости.

              Г-жа Васева, искам само да Ви напомня, че в годините, когато Нешка Робева беше треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика, България притежаваше т. нар. „златни момичета”. Може би, когато Вие госпожо Васева, сте имитирали някоя певица с токчетата на майка Ви върху импровизирана сцена в родния Ви край, точно тогава тази жена градеше ЧУДЕСА!

Още помня как на световни и европейски първенства всички българи – и стари, и млади – се затваряхме и със затаен дъх се радвахме на постиженията им. След поредния  успех винаги прелиташе крилатата фраза „Нешка няма грешка!" Тя твореше феерии от грация, чувственост, красота и синхрон! Тази жена накара малките момиченца като мен да хукнат към игралните зали и да се молят да бъдат приети, защото залите за гимнастика се „пръскаха по шевовете”.

Още помня как се редяхме на километрични опашки в спортния магазин на последния етаж в ЦУМ, за да си закупим бухалки, обръч и топка. За лента връзвахме панделка на пръчка. И хоп, всички пособия бяха в ръцете ни!

Още помня как всички деца се събирахме на поляната пред блока и имитирахме състезания по художествена гимнастика. Аз лично бях Лили Игнатова (-: Бях най-щастливото дете на света! Невероятно интересно беше, а и не само на нас. Имахме си и публика – нашите майки и бащи, баби и дядовци. Ето тази жена успя да обедини цели три поколения и да пълни душите им с гордост, че са българи. Още помня как плачехме, когато за пореден път се издигаше българското знаме под звуците на химна.

Още помня как събирахме стотинките си от закуски за да си купим билети за филма „Златните момичета”. Режехме снимките на гимнастичките от вестниците и списанията и ги лепяхме в тетрадки А4 формат. Правихме нещо като хронология на успехите. Доста тетрадки бяхме облепили! И до ден днешен Нешка Робева ни радва и пълни очите ни с красота на сцената в музикалните спектакли „Два свята” и "Бежанци". За всичките тези години тя създаваше хора, ценящи дисциплината, самоконтрола и каляваше волите им. Резултата беше КРАСОТА и КАЧЕСТВЕНИ ХОРА! Е, госпожо Васева, ето този човек Вие нарекохте „корифей  в категория злодей”. Докато Вие правихте Вашето шоу във Ваш стил, пеейки „Левовете в марки” насаждахте материализъм в децата ни.

Ето малко от онези  години: http://vbox7.com/play:4a0fbae7, http://www.youtube.com/watch?v=AZuK3yMqi7M&feature=related, http://www.youtube.com/watch?v=psI71Sxh6Zs&feature=related, http://www.youtube.com/watch?v=d9QOQViDYJc&feature=related

ПОСЛЕПИС: Поднасям огромен букет от възхищение на Нешка Робева, която и в онзи момент на нападки успяваше и успя да покаже уравновесеността  и интелигентността си.







Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Не съм гледала
14.09.2009 12:01
въпросното предаване, но много се заговори за резила на Сашка. /в момента съм на работа и не ми се отваря линка, който си посочила/.
Аз съм от момичетата, които събираха снимки на гимнастичките, които следяха с трепет всяко тяхно появяване, дори бяхме си организирали клуб и тренирахме на тавана............
А тази пача / извинявам се за израза/ Сашка, която се самобяви за "мадона " на фолка не може да си позволи да се подиграва така с една икона на България.
Присъедиянавам се към букета цветя за Нешка.
Г- жо Робева, не се връзвайте на това безмозъчно същество Сашка - Вие сте много много класи над нея.
цитирай
2. queerfish - Благодаря за подкрепата darlin...
14.09.2009 12:06
Благодаря за подкрепата darling!!! (-:
цитирай
3. stix - :)
14.09.2009 12:12
Литературните заложби на Сашка Васева са равносилни с танцовите И възможности, но покрай нея винаги става невъобразимо джамборе...
цитирай
4. queerfish - Намерила си е начин скандално да ...
14.09.2009 12:16
Намерила си е начин скандално да привлича вниманието към себе си, в което няма лошо, но този път просто сгреши човека!
цитирай
5. анонимен - :)
22.09.2009 22:38
тук е идеалното място да перефразирам Джером Джером (дано не бъркам автора) и крилатата му фраза: "Сашка Васева е от онези петли, които си мислят, че слънцето изгрява сутрин рано, за да ги чуе как пеят !"

всеки в някаква степен се чувства оправдано или не значим, по-важното е да има и някаква мярка за себеуважение.. което при въпросната госпожа просто липсва
цитирай
6. panazea - Има безспорни таланти
23.09.2009 17:02
и спорни таланти. Нешка Робева е безспорен! За другите просто не искам да споменавам , за да не осквернявам този пост . Привет!
цитирай
7. inel379 - Настръхвам!
24.09.2009 03:47
Винаги настръхвам!
Едно невероятно вдъхновение, което остава във времето!
Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: queerfish
Категория: Поезия
Прочетен: 465325
Постинги: 83
Коментари: 1022
Гласове: 8198
Архив